X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Mesaje emoționante de la copii pentru părinții plecați peste hotare (VIDEO)

7 oct. 2016,, 17:50   Societate
3505 0

Foto: facebook.com

Fenomenul migrației în Republica Moldova este unul îngrijorător. Zeci de copii rămîn în grija buneilor, în timp ce părinții lor muncesc peste hotarele țării.


Și pentru că lipsa părinților de acasă nu trebuie să fie un impediment în dezvoltarea copiilor, Fundația Elvețiană „Terre des hommes– Moldova” a dat starul campaniei „Familii fără hotare”, informează NOI.md.

Campania a debutat pe 6 octombrie în comuna Grătiești, mun. Chișinău, cu activitatea „Migrația – de vorbă cu copiii…”. La eveniment au participat 20 de copii, care și-au dezvoltat capacitățile de comunicare cu părinții înainte și după plecarea lor peste hotare.

Apoi au confecționat și lansat zmeie, pe care le-au scris mesaje emoționante părinților: „Să aveți grijă de voi!”, „Mi-e dor de tine și totuși învăț bine, te aștept acasă și îți pregătesc o surpriză”, „Mama, te iubesc mult!”, „Vă doresc multă sănătate și bucurie”.

Campania se va derula timp de patru luni, pe parcursul cărora vor fi întreprinse o mulțime de evenimente publice. Concomitent vor fi distribuite materiale informaționale și se vor organiza discuții tematice la care va fi abordată temaoportunităților și consecințele migrației. Totodată, în 50 de comunități se vor desfășura activități informative și creative, jocuri și discuții cu copiii și părinții, precum și ateliere tematice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?