X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Şefa serviciului "Сadastru" din raionul Rîşcani a fost reţinută pentru luare de mită

17 sep. 2016,, 14:00   Societate
4155 2
Глава службы кадастра рышканского района задержана за вымогательство
Foto: hotnews.md

Şefa serviciului relaţii funciare şi cadastru, totodată şi secretară a Comisiei speciale pentru precăutarea materialelor şi cererilor victimelor represiunilor politice de pe lîngă Consiliul raional Rîşcani, a fost reţinută pentru luare de mită.


Ea estorca de la mai mulţi locuitori ai raionului Rîşcani, victime ale represiunilor politice, mijloace financiare în proporţii deosebit de mari, pentru a favoriza primirea şi achitarea compensaţiilor băneşti, precum şi în scopul nemicşorării compensaţiilor aprobate spre plată.

Astfel, procurorii au stabilit că femeia, folosindu-se de situaţia sa de serviciu, pretindea şi primea de la fiecare victimă în parte sume care variau între 30 şi 50% din suma totală care urma să fie alocată persoanei. Prin urmare, ea şi-a însuşit în mod fraudulos circa 42% din suma totală de 581,7 mii lei, alocată de către Ministerul Finanţelor Consiliului raional Rîşcani.

Femeia a fost reţinută în flagrant în timp ce lua mită şi riscă închisoare pe un termen de până la 15 ani.

Serviciul protecţie internă şi anticorupţie al MAI solicită respectuos persoanelor care se confruntă cu estorcare de bani din partea funcţionarilor să depună o plângere în scris sau să telefoneze la numărul (022) 26 11 12.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?