X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cîți bani va aloca BERD pentru izolarea termică a clădirilor de la Chișinău?

16 sep. 2016,, 11:00   Capitala
3300 3
Сколько денег выделит ЕБРР на теплоизоляцию зданий Кишинева?
Foto: fisc.md

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare este dispusă să aloce un credit în valoare de 10 milioane de euro pentru realizarea proiectului de sporire a eficienței edificiilor de la Chișinău, relatează NOI.md.


Potrivit comunicatului Băncii Europene, hotărîrea pe marginea acestei chestiuni urmează să fie adoptată la 30 noiembrie curent.

Se preconizează că împrumutul în aceeași sumă de 10 milioane de euro pentru co-finanțarea acestui proiect va fi alocat de Banca Europeană de Investiții. Încă 5 milioane de euro sub formă de granturi vor fi acordate de donatori internaționali.

Scopul proiectului este sporirea eficienței clădirilor din capitala Moldovei.

Anterior Primăria municipiului Chișinău a declarat că în I fază a proiectului de eficientizare a edificiilor din capitală, estimate la 25 de milioane de euro, se prevede să fie efectuată izolarea termică a 24 de obiecte din capitală, în primul rînd a școlilor, grădinițelor de copii și spitalelor municipale.

Valoarea totală a proiectului constituie circa 500 de milioane de euro. Totodată, 50 de milioane de euro se prevede să se canalizeze pentru izolarea termică a clădirilor publice și circa 45 de milioane de euro – pentru izolarea blocurilor de locuit.

S-a comunicat că dacă se va obține garanția de stat, rata dobînzii la credit va constitui circa 1 la sută anual. Proiectul va fi implementat timp de cîțiva ani, iar termenul de achitare a creditului va fi de 10-20 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?