X 
Transnistria stiri: 1396
Preşedintele stiri: 4043

Volnițchi: Acțiunile lui Sandu și Năstase ar putea să le joace festa în campanie

2 sep. 2016,, 10:39   Politică
5407 2

Foto: tribuna.md

Negocierile dintre PDA, PAS și PLDM în vederea desemnării unui candidat unic la alegerile prezidențiale au eșuat, iar acum liderii acestor formațiuni încearcă să se justifice în fața electoratului.


Opinia aparține jurnalistului și analistului politic Igor Volnițchi și a fost exprimată într-un interviu pentru Europa Liberă. Potrivit lui, deocamdată unica intrigă a acestui scrutin rămîne situația din jurul celor doi candidați de dreapta – Maia Sandu și Andrei Năstase, care și-au înaintat candidaturile separat.

„Știind despre această aşteptare în rîndurile alegătorilor, liderii acestor partide şi-au dat seama că nu pot risca să le spună franc în faţă că, uite, a eşuat acest proces. În plus, mai este şi această derută, pe care ei o induc în rîndurile propriilor alegători şi care ar putea să le joace festa la un moment dat. Lansînd, de facto, în campania preelectorală doi candidaţi, va fi foarte greu ulterior să le explici oamenilor de ce a dispărut unul şi de ce celălalt trebuie votat inclusiv de către susținătorii primului candidat, care s-a retras. Să nu uităm că vorbim despre doi lideri de formaţie nouă, care au apărut relativ nu demult pe arena politică, fiecare dintre ei dorind să-şi evalueze propriul potențial”, a explicat Volnițchi.

În contextul celor menționate, analistul s-a arătat convins că alierea dintre cei doi candidați nu se va produce mai devreme de 30 octombrie. În opinia lui, cel mai probabil, candidatul care va accede în turul II de scrutin va fi susținut de celălalt.

Referindu-se la decizia democraților de a-l desemna drept candidat pe Marian Lupu, analistul a precizat că anume el este cel mai bine poziționat și e unica locomotivă electorală a formațiunii, chiar dacă imaginea PD a fost puternic prejudiciată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?