X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Solicitarea premierului Filip în legătură cu începerea noului an școlar

17 aug. 2016,, 17:49   Societate
3903 4

Solicitarea premierului Filip în legătură cu începerea noului an școlar
Foto: sputnik.md

Pavel Filip le-a cerut astăzi miniștrilor să prezinte rapoarte cu privire la modul în care decurg pregătirile pentru noul an școlar, informează Noi.md.


Premierul s-a arătat îngrijorat în mod special de transferurile bănești către autoritățile locale, destinate pregătirii instituțiilor de învățămînt.

„De mobilizare avem nevoie și în pregătirile pentru noul an școlar, care începe peste exact două săptămîni. Să prezentați un raport despre cum au loc pregătirile în instituțiile de învățămînt, ce se întîmplă în sistemul de educație, dacă mai sînt restanțe în pregătirea infrastructurii. Rog Ministerul Finanțelor să nu avem restanțe la transferurile cu destinație specială pentru educație în teritorii, astfel încît să putem începe în condiții bune noul an de învățămînt”, a declarat Filip în debutul ședinței de astăzi.

Anterior, primarului orașului Bălți, Renato Usatîi, anunța că Ministerul Finanțelor a blocat o parte din transferurile pentru finanțarea învățămîntului preșcolar, primar, secundar și special în teritoriu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?