X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Copii străzii vor ajunge într-un centru de plasament (VIDEO)

15 aug. 2016,, 11:45   Capitala
3771 1

Copii străzii vor ajunge într-un centru de plasament
Foto : noi.md

Copii străzii, care se adăpostesc prin clădirile ruinate ale capitalei, cerșesc și duc un mod de viață vagabond, vor fi trimiși la Centrul de Plasament „Vatra”.


Anunțul a fost făcut de către responsabilii Direcției pentru protecția drepturilor copilului, în cadrul ședinței săptămînale a serviciilor Primăriei, informează NOI.md.

Circa 20 de copii vagabonzi vor fi adăpostiți, hrăniți și educați la Centrul „Vatra” o anumită perioadă de timp, ca mai apoi aceștia să nu ajungă din nou în stradă, dar să-și recapete o nouă familie și să ducă un mod de viață normal.

Centrul de Plasament „Vatra” va pune la dispoziție Direcției municipale o aripă a clădirii, unde sînt disponibile cinci odăi, care nu dispun însă de condițiile necesare de trai. Din acest motiv, reprezentanții mai multor Ministere, a Primăriei municipiului Chișinău vor veni cu propuneri concrete pentru crearea condițiilor de care au nevoie copii ce vor locui aici. În camerele oferite lipsește, totalmente, mobilierul. La fel, Centrul nu dispune de un psiholog și pedagog care ar lucra cu copii străzii. Ministerul Educației a declarat că va pune la dispoziția acestuia un psiholog, un pedagog și un medic, la necesitate.

Viceprimarul Nistor Grozavu s-a arătat foarte receptiv și a menționat că va încerca să mobilizeze colegii de la Direcțiile Primăriei și mobilierul care nu este folosit de ei, să fie donat Centrului, special, pentru copii străzii.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?