X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

UE cere Ucrainei evitarea oricărei acțiuni

13 aug. 2016,, 14:30   Externe
4076 8

ЕС опасается обострения конфликта между Россией и Украиной
Foto: libertatea.ro

Șefa diplomației UE, Federica Mogherini, a cerut Kievului și Moscovei să evite orice acțiune care ar putea duce la o agravare a tensiunilor dintre cele două țări.


„Orice acțiune care ar putea duce la o nouă escaladare în conflict trebuie evitată de toată lumea; o rezoluție pașnică a conflictului este singurul rezultat posibil”, a adăugat ea.

Ucraina a acuzat vineri Rusia că se pregătește să creeze tensiuni în estul teritoriul său și în Crimeea, peninsulă anexată de Moscova în 2014. Federica Mogherini a precizat că i-a telefonat ministrului ucrainean al afacerilor externe, Pavlo Klimkin, pentru a discuta situația.

„Uniunea Europeană condamnă și nu recunoaște anexarea ilegală a Crimeii și a Sevastopolului de către Federația Rusă. Susținerea noastră este de neclintit în ceea ce privește integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei”, a precizat Federica Mogherini într-un comunicat.

Șefa diplomației UE a indicat că Uniunea Europeană va continua să monitorizeze situația în Ucraina și că reprezentanții statelor membre vor discuta subiectul miercuri.

UE a susținut mereu eforturile pentru soluționarea conflictului din estul Ucrainei dintre rebelii proruși și forțele guvernamentale, care s-a soldat cu peste 9.600 de morți din 2014.

În ciuda armistițiului încheiat la Minsk în 2014, care a fost prelungit în februarie 2015, tensiunile au reapărut recent.

În această săptămână, Rusia a afirmat că a dejucat „atentate teroriste” în Crimeea, care ar fi fost pregătite de serviciile de informații ucrainene și care s-au soldat cu înfruntări armate. Kievul a respins aceste acuzați, însă autoritățile ruse insistă că grupul „terorist” coordonat de serviciile secrete ucrainene intenţiona să comită atacuri la un aeroport militar din Crimeea, la o uzină chimică, unităţi militare şi segmente ale infrastructurii de transport, au transmis vineri anchetatorii ruşi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?