X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Încă un şir de companii din Găgăuzia vor fi admise pe piaţa de vinuri a Rusiei

2 aug. 2016,, 12:41   Economie
3678 5
Еще ряд компаний Гагаузии будет допущен на рынок вина России
Foto: gagauzinfo.md

În viitorul apropiat, în Găgăuzia vor sosi experţi de la „Rospotrebnadzor”, care vor verifica procesul tehnologic şi producţia finită la 5 întreprinderi vinicole.


În afară de aceasta, se pregătesc actele pentru penetrarea pe piaţa rusă pentru încă doi agenţi economici din autonomie – producătorilor de vinuri spumante „Jemciujina” şi „Tatcomvin”. Acest subiect a fost discutat în cadrul întîlnirii de lucru a başcanului autonomiei, Irina Vlah, cu membrii Asociaţiei Oenologilor din Găgăuzia, comunică NOI.md.

Potrivit comunicatului Serviciului de presă al başcanului, în cadrul evenimentului reprezentanţii întreprinderilor vinicole din regiune s-au pronunţat deschis despre problemele care blochează dezvoltarea ramurii. În particular, s-a specificat că taxa actuală la produsele vinicole încasată pe piaţa rusă împiedică creşterea exporturilor.

La rîndul său, şefa autonomiei a comunicat că problema anulării taxei va fi examinată la proxima şedinţă a Comisiei interguvernamentale pentru cooperarea economică Republica Moldova – Federaţia Rusă.

„Noi contăm pe faptul că acest format va începe să funcţioneze deja anul viitor şi această problemă vitală pentru economia Găgăuziei, ca, de fapt, şi pentru toată economia Moldovei, va fi soluţionată”, a spus Irina Vlah.

Trebuie menţionat că în anul 2015 vînzările de vinuri găgăuze în Rusia s-au majorat cu 22% şi au însumat peste 178 mil. lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?