X 
Transnistria stiri: 1441
Preşedintele stiri: 4051

Trump le cere hackerilor ruși să obțină și să publice e-mailurile lui Clinton

28 iul. 2016,, 00:00   Externe
3276 2

Трамп предложил российским хакерам найти удаленные Клинтон письма
Foto: pravda.ru

Donald Trump le-a cerut hackerilor ruși să publice e-mailurile lui Hillary Clinton din perioada în care aceasta a fost șefa diplomației americane.


Candidatul republican la alegerile prezidențiale din SUA a făcut acest îndemn după ce mai mulți democrați au afirmat că hackerii ruși au spart conturile unor lideri ai Partidului Democrat pentru a-l ajuta pe acesta.

„Ar fi ceva interesant de văzut. Vă spun asta! Rusia, dacă asculți, sper că vei reuși să găsești cele 30.000 de e-mailuri care lipsesc”, a afirmat Donald Trump, făcînd referire la e-mailurile care lipsesc de pe serverul personal pe care Hillary Clinton l-a folosit în timpul mandatului de secretar de stat, relatează politico.com. De astfel, serverul privat de e-mail al fostului secretar de stat a devenit subiectul unei anchete FBI, însă agenţii serviciului de securitate au concluzionat că Hillary Clinton nu ar trebui să fie pusă sub acuzare pentru scăparea ei.

Totodată, republicanul a afirmat că teoria democraților, potrivit căreia hackerii ruși au spart conturilor unor lideri ai Partidului Democrat pentru a crește șansele miliardarului în fața lui Hillary Clinton. Mesajele dintre oficialii democrați au fost publicate pe site-ul Wikileaks chiar înaintea Convenției democrate și au scos la iveală faptul că Hillary Clinton ar fi fost favorizată în fața lui Bernie Sanders. Scurgerea de informații a dus la demisia președintei Partidului Democrat.

„Este atît de aberant, este cu adevărat ridicol. Dacă aş fi sincer, mi-aş dori să am o asemenea putere. Aş iubi să am atîta putere”, a mai declarat Donald Trump.

Anterior, preşedintele Barack Obama a precizat că nu exclude posibilitatea ca Rusia să încerce să influenţeze alegerile prezidenţiale americane în favoarea candidatului republican Donald Trump. Obama precizează că FBI continuă investigaţiile cu privire la scurgerea e-mailurilor, în contextul în care Rusia a negat orice implicare. Totodată, The New York Times a scris miercuri că agenţiile americane de informaţii sînt „puternic convinse” că guvernul rus se află în spatele scurgerilor de e-mailuri. Serviciile americane de informații nu știu însă dacă publicarea e-mailurilor este o operaţiune care are ca scop influențarea alegerilor prezidențiale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?