Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Sturza despre „armagedonul moldovenesc”

26 iul. 2016,, 10:40   Politică
5321 2

Sturza despre „armagedonul moldovenesc”
Foto : interact.md

„Una e să-i dai un șut în fund lui Iurie Leancă sau un bobîrnac lui Mihai Ghimpu ca să-i pui în «stroi» și alta e să te pui cu mafia financiară mondială”.


Astfel a comentat fostul premier Ion Sturza emiterea unui mandat de arest pe numele omului de afaceri Veaceslav Platon, notează, NOI.md.

Fostul demnitar a menționat într-un comentariu pe o rețea de socializare că lupta dintre Vlad Plahotniuc și Veaceslav Platon a prins contur încă în toamna anului 2014. Acesta spune că a intervenit atunci public pentru a opri acest conflict, care, în opinia sa, era pe cale să nimicească rapid ce mai rămăsese din statul Republica Moldova.

„Am avut mai multe discuții cu domnul Candu, aliatul fidel al domnului Plahotniuc, însă și cu Slava Platon (telefonic). Insistent, foarte insistent. Dar ei au continuat. Lupta s-a dat pentru controlul fluxurilor financiare, ca să nu spunem de spălarea banilor din Rusia. Erau sume enorme! În 2013-1014 – cam 20 de miliarde dolari USD. În 2015 (după scandalul de la BEM) – încă vreo 10 miliarde USD. Tot „lanțul” trofic – de la colectori la spălători (Rusia, Moldova, Țările Baltice, Marea Britanie etc.) include cam 7% de comisioane de la sumă”, a comentat Sturza.

În opinia fostului premier, din acest război nimeni nu va ieși învingător. „Slava Platon&Co riscă să piardă active bancare în Moldova de 150-200 de milioane de dolari SUA. Faceți un exercițiu, scrieți pe o hîrtie 300 000 000 USD, 200 000 000 USD. Vizualizați... Dacă pentru majoritatea oamenilor este un exercițiu abstract, pentru ei e viață și moarte. Una e să-i dai un șut în fund lui Iurie Leancă sau un bobîrnac lui Mihai Ghimpu ca să-i pui în «stroi» și alta e să te pui cu mafia financiară mondială. Este imposibil pentru un oligarh moldovean să o controleze. Apropos, Platon e doar o mică piesă în acest joc de masculi. În spatele lui stau potențe uriașe. Lucru care cred că se va vedea în zilele următoare... Sincer, e de speriat”, a concluzionat Sturza.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?