Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Șalaru consideră cooperarea cu NATO o "necesitate absolută"

25 iul. 2016,, 14:35   Politică
3532 21
Шалару считает сотрудничество с НАТО "абсолютной необходимостью"
Foto: army.md

Colaborarea dintre ţările NATO şi partenerii non-NATO din Europa de Est este astăzi o necesitate absolută.


Fără sprijinul NATO, nici Ucraina, nici Georgia şi nici Republica Moldova nu vor putea face faţă războiului hibrid prin care se încearcă destabilizarea Europei de Est, a declarat ministrul Apărării, Anatol Şalaru, la ceremonia de deschidere a fazei active a exerciţiului militar "Sea Breeze 2016" care a avut loc la Odesa, Ucraina.

Potrivit comunicatului Serviciului de presă al Ministerului Apărării, în cadrul vizitei Şalaru s-a întrunit cu omologul său ucrainean, Stepan Poltorak, împreună cu care a discutat situaţia din regiune şi cooperarea militară a forţelor armate ale celor două state.

Şalaru şi-a exprimat recunoştinţa pentru oportunitatea oferită militarilor Armatei Naţionale de a participa la "Sea Breeze", menţionînd că este un exemplu de interoperabilitate şi de colaborare între ţările NATO şi partenerii Alianţei.

Ministrul a reiterat importanţa consolidării relaţiilor bilaterale, necesare pentru a putea face provocărilor de securitate regională.

Anatol Şalaru a subliniat că problema majoră cu care se confruntă Republica Moldova este aflarea ilegală a trupelor ruseşti în raioanele de est ale ţării, problemă abordată şi la Summitul NATO de la Varşovia.

La rîndul său, Stepan Poltorak a confirmat disponibilitatea de a consolida relaţiile bilaterale şi de a invita militarii Armatei Naţionale la alte exerciţii, alături de militarii ucraineni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?