Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Control drastic al fluxului de pasageri

22 iul. 2016,, 09:10   Societate
2943 0
Минтранс контролирует перевозки пассажиров на международных маршрутах
Foto: noi.md

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, împreună cu Agenţia Naţională Transport Auto şi Poliţia de Frontieră, a verificat joi, la punctele de control, dacă microbuzele au permisiune de a transporta pasageri.


La punctul de trecere Leuşeni inspectorii au depistat un şofer care ilegal transporta şase persoane în Italia. El a comunicat că transportă oamenii pentru 20 de euro. Şoferul a fost amendat cu 2 mii de lei, iar plăcuţele de înmatriculare a vehiculului au fost confiscate pentru jumătate de an. Au fost amendaţi alţi doi şoferi care nu aveau toate documentele necesare. Celor trei le-a fost refuzată traversarea frontierei.

Potrivit viceministrului Transporturilor Sergiu Bucataru, controalele au loc în legătură cu plîngerile recepţionate de Minister atât de la pasageri, cât şi de la agenţi economici, care se plâng de transportări ilegale şi deservire necalitativă.

"Este foarte important ca pasagerilor să le fie asigurată securitate maximă, şoferii să lucreze legal, iar agenţii economici să dispună de toate actele necesare. Şoferii care transportă ilegal pasageri riscă o amendă de până la 2,8 mii de lei şi confiscarea plăcuţelor auto pentru jumătate de an", a spus el.

Controale asemănătoare au avut loc şi la punctele de trecere Sculeni şi Cahul, unde inspectorii, de asemenea, au depistat transportatori ilegali.

Operaţiunea de verificare a permisiunilor de transportare a pasagerilor a început în primele zile ale lunii iulie şi presupune verificarea autoturismelor în care sînt transportaţi oameni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?