X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Pericolul sporit de incendiu se va menține 4 zile

13 iul. 2016,, 12:25   Societate
2213 0
Наивысший уровень пожарной опасности продлится 4 дня
Foto: mfdata.ru

Începînd cu 12 iulie în Moldova este valabilă avertizarea privind pericolul excepțional de incendiu pe arii extinse.


Avertizarea este valabilă pînă la data de 16 iulie și este legată de creșterea bruscă a temperaturii aerului. Avertizarea a fost emisă de Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE), relatează NOI.md.

Salvatorii îndemnă oamenii să nu aprindă resturile menajere și vegetația uscată pe durata valabilității avertizării de pericol excepțional de incendiu clasa V. Reprezentanții SPCSE cheamă să se acorde o atenție susținută lanurilor cu cereale. Serviciul menționează că temperaturile ridicate sporesc riscul incendierii spicoaselor și miriștii.

Salvatorii au reamintit că, începînd cu 12 iulie, în cele mai mari orașe ale țării și-au reluat activitatea punctele de reabilitare, specialiștii cărora sînt gata să acorde asistență cetățenilor care suferă de pe urma caniculei.

Reamintim că meteorologii au emis la 11 iulie cod galben de caniculă. Recomandările Serviciului Hidrometeorologic de Stat vor fi valabile pînă la 15 iulie. Potrivit prognozelor, în aceste zile temperatura aerului ar putea ajunge pînă la 36 de grade.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?