X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Rogozin a spus cînd produsele moldovenești vor reveni pe piața Rusiei

6 iul. 2016,, 12:00   Economie
11300 16
Рогозин рассказал, когда Молдова вернется на рынок России со своей продукцией
Foto: trm.md

Pentru a reveni pe deplin pe piața Rusiei cu produsele sale agricole Moldova trebuie să-și „facă temele”.


Acest lucru l-a declarat vicepreședintele Guvernului Federației Ruse, reprezentantul special al Președintelui Rusiei pentru Transnistria, Dmitri Rogozin, în cadrul unei întrevederi susținute la Tiraspol cu șeful Transnistriei, Evgheni Șevciuk, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Serviciului de presă al liderului transnistrean, Dmitri Rogozin a menționat că delegația Guvernului FR a susținut ieri la Chișinău întrevederi cu Guvernul Moldovei, format relativ recent, în cadrul cărora au fost abordate chestiunile privind relațiile bilaterale între FR și RM.

Dmitri Rogozin a specificat că Moldova are un interes enorm pentru revenirea produselor agroalimentare pe piața rusească. „Însă, pentru a trece această perioadă toți participanții la proces urmează să-și facă temele pe acasă”, a spus el.

„Această temă pe acasă este elaborată, pregătită de partea rusească în Foaia de parcurs a acțiunilor, pe care Chișinăul urmează să le întreprindă, în primul rînd, pentru ca noi să putem reveni la precedentul statut și pe rafturile magazinelor rusești să revină produsele moldovenești. Colegii noștri moldoveni și-ar dori să le facă. Și noi am stabilit un plan de acțiuni”, - a specificat Dmitri Rogozin.

Potrivit lui, în septembrie curent va avea loc un contact intermediar, o întrevedere, în cadrul căreia părțile va trebui să demonstreze progresul obținut în acest sens.

Viceprim-ministrul FR nu a exclus faptul că la finele anului va avea loc o ședință a Comisiei Interguvernamentale moldo-rusești pentru cooperare economică, îndemnînd partea transnistreană să delege un reprezentant în calitate de observator, așa cum a procedat anterior.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?