X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Timofti vine cu acuzații către “autoritățile ilegale de la Tiraspol”

29 iun. 2016,, 17:23   Politică
3896 6

Timofti vine cu acuzații către “autoritățile ilegale de la Tiraspol”
Foto: presedinte.md

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut o întrevedere cu delegația Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), condusă de coraportorul Ögmundur Jonasson și aflată într-o vizită de monitorizare în Republica Moldova, transmite NOI.md.


În cadrul întrevederii a fost făcut un schimb de opinii pe marginea implementării reformelor în Republica Moldova și despre recentele modificări ale cadrului normativ privind modalitatea de alegere a șefului statului.

În context, Nicolae Timofti a menționat că alegerea șefului statului prin vot direct corespunde așteptărilor populației, iar în cazul modificării Legii Supreme să fie luată în calcul posibilitatea revizuirii prerogativelor președintelui Republicii Moldova.

Referindu-se la respectarea drepturilor omului în Republica Moldova, șeful statului a reiterat faptul că acestea sînt încălcate flagrant de autoritățile ilegale de la Tiraspol. Președintele s-a referit la libera circulație, învățămîntul în limba maternă, accesul fermierilor la prelucrarea loturilor de pămînt. „Menținerea voită a stării actuale nu este în interesul Republicii Moldova și al locuitorilor de pe ambele părți ale Nistrului”, a spus Nicolae Timofti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?