Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Militant anticazinou din Chișinău, acuzat că deține săli cu jocuri de noroc

29 iun. 2016,, 11:15   Capitala
4556 1
Foto: point.md

Consilierul municipal Ion Ștefăniță a reacționat dur la acuzațiile socialiștilor, care l-au învinuit că s-a abținut să voteze pentru majorarea de 10 ori a taxelor locale pentru cazinouri și sălile cu jocuri de noroc, informează NOI.md.


Ion Ștefăniță a declarat că socialiștii nu sînt în drept să exercite presiune asupra aleșilor locali în problemele în care au interes personal. „Aș dori să amintesc Partidului Socialiștilor că eu nu fac parte din fracțiunea lor. Eu sînt consilier independent și la început de mandat le-am promis alegătorilor că nu voi vota scheme dubioase. Nimeni nu are dreptul să-mi indice cum să votez”, a declarat Ștefăniță.

Consilierul a reacționat dur la propunerea socialiștilor de a transfera veniturile de pe urma majorării taxei locale pentru cazinouri și sălile cu jocuri de noroc în fondurile caselor de copii și internate și a le repartiza familiilor sărace. „Dețineți patru cazinouri. Cîți copii doriți să hrăniți cu banii din aceste cazinouri?”, s-a adresat Ștefăniță liderului fracțiunii PSRM, Ion Ceban.

La ședința Consiliului municipal Chișinău din 28 iunie, aleșii locali au votat pentru majorarea taxei locale pentru cazinouri pînă la 200 de mii de lei anual



Această decizie a fost una de compromis, în condițiile în care majoritatea consilierilor nu au susținut propunerea socialiștilor privind majorarea de 10 ori a taxei, care anterior constituia 100 mii de lei pentru cazinouri și 50 de mii de lei pentru sălile cu jocuri de noroc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?