Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

„Ravnopravie” cere eliberarea imediată a lui Șor

23 iun. 2016,, 15:24   Politică
4124 8
«Равноправие» требует немедленного освобождения Шора
Фото: allmoldova.md

Mișcarea Social-Politică „Ravnopravie”, care din 19 iunie este condusă de primarul de Orhei, Ilan Șor, cere eliberarea imediată a liderului său, reținut pentru 72 de ore în seara zilei de 22 iunie


Totodată, ancheta pe dosarele care îi sînt incriminate lui Șor poate fi continuată pentru aflarea adevărului, a declarat astăzi, în cadrul unui briefing, conducătorul Comitetului executiv al Mișcării „Ravnopravie”, Valeri Klimenko, informează NOI.md.

Reprezentanții Mișcării „Ravnopravie” consideră că argumentele procurorilor privind reținerea lui Șor sînt nejustificate. „Noi ne pronunțăm pentru continuarea anchetei, însă Șor trebuie eliberat imediat. El este unul dintre puținii politicieni din țara noastră care își face treaba și demonstrează cum se administrează corect. În acest context, în minte apare exemplul lui Ghelici, care acum trei ani a fost acuzat nejustificat și «Ravnopravie» i-a luat apărarea, iar în final s-a dovedit că el este nevinovat”, a declarat Klimenko.

Potrivit activistului, ceea ce s-a întîmplat cu Șor este un semnal al puterii și sistemului în ansamblu, din care se vrea excluderea lui Șor. „Toți cei care se află în acest sistem sînt ca Filat. Ei înțeleg că, dacă acum a fost închis Filat, mîine aceeași soartă îi poate aștepta pe ei. Chiar dacă Șor este un om onest și corect, ei l-au reținut. Acest fapt este inadmisibil și neapărat se va răsfrînge asupra întregii clase politice din Moldova, inclusiv a premierului Filip”, a conchis Klimenko.

Amintim că Ilan Șor a fost reținut pentru 72 de ore în seara zilei de 22 iunie, după ce a fost interogat la Centrul Național Anticorupție. Procurorul Procuraturii Anticorupție Adriana Bețișor a comunicat că Șor este acuzat în cîteva dosare de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani. Potrivit lui Bețișor, ea va insista asupra prelungirii termenului de arest preventiv cu 30 de zile.

Potrivit informațiilor deținute de NOI.md, au apărut noi circumstanțe și documente primite de la organele de drept din SUA și unele state ale UE, care denotă că Șor, prin intermediul unor scheme frauduloase, a delapidat mijloace financiare din cele trei bănci care au falimentat și a spălat bani prin companii off-shore.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?