Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Șalaru explică de ce e considerat „coșmarul lui Dodon”

2 iun. 2016,, 12:49   Politică
5998 25

Șalaru: Dodon e deranjat de faptul că Armata Națională se modernizează
Foto : actualitati.md

Ministrul Apărării, Anatol Șalaru, a ținut să facă un comentariu pe marginea moțiunii simple înaintate de socialiști împotriva activității sale. Liberalul a declarat că la baza inițiativei PSRM ar sta alte motive decît cele anunțate, notează NOI.md.

„Am înțeles că sînt coșmarul lui Dodon. Iată de ce este întotdeauna crispat și obosit. În realitate, socialiștii nu sînt preocupați de faptul că eu diminuez capacitatea Armatei Naționale, ci pentru că o modernizez și îi cresc capacitățile, cu ajutorul partenerilor externi. Dodon varsă o lacrimă la fiecare obiect sovietic distrus nu doar din cauză ca dispare habitatul în care el se simte bine, ci din cauză că aceste vechituri sînt înlocuite cu utilaje moderne și performante. E deranjat de faptul ca Armata Națională devine interoperabilă cu armatele statelor civilizate”, a menționat Șalaru.

A acesta a mai precizat că pentru Igor Dodon important este să nu admită participarea sa la Summitul NATO de la Varșovia. „Îl asigur pe socialistul Dodon că îmi voi duce pînă la capăt misiunea de a crea o armată modernă, cu adevărat națională, fără reziduuri sovietico-bolșevice atît tehnice, cît si umane”, a adăugat Șalaru.

Anatol Șalaru nu a oferit însă niciun răspuns în privința acuzațiilor precum că Ministerul Apărării ar scoate la vînzare complexele aeriene ale Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?