Transnistria stiri: 1441
Preşedintele stiri: 4051

Accizele la automobilele hibrid vor fi diminuate cu 50%

20 mai. 2016,, 10:45   Economie
8364 0
Accizele la automobilele hibrid vor fi diminuate cu 50%
Foto: hotnews.ro

Se preconizează reducerea accizelor la automobilele cu motor hibrid cu 50%.


Acest fapt este prevăzut de amendamentele aprobate de Guvern la proiectul politicii bugetar-fiscale pe anul 2016, comunică NOI.md.

După cum a menţionat ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, ele au fost propuse de deputaţi la examinarea documentului în comisiile parlamentare de profil în lectura a doua şi Cabinetul de Miniştri a aprobat introducerea lor în proiectul de lege.

Trebuie menţionat că, la adoptarea proiectului politicii bugetar-fiscale pe anul 2016 în prima lectură, unii deputaţi s-au pronunţat pentru adoptarea măsurilor în vederea dezvoltării pieţei de noi automobile, în particular, pentru stimularea importului de autoturisme mai puţin puternice, dar ecologice.

Motorul hibrid este un sistem format dintr-un motor electric şi unul cu benzină. În timpul funcţionării ele pot lucra atît în comun – cel cu benzină şi electric, cît şi separat. Acest proces este controlat de un computer de forţă, care activează motorul care la momentul dat trebuie să funcţioneze. În acest mod, în cazul circulaţiei pe şosele este activat motorul cu benzină, deoarece acumulatorul în acest regim nu ajunge pe mult timp.

Dacă automobilul hibrid circulă prin oraş, aici se utilizează motorul electric, iar la deal sau la o solicitare mare funcţionează ambele. Cît funcţionează motorul cu benzină, acumulatorul se încarcă treptat. Un astfel de motor, chiar şi cu utilizarea prioritară a celui cu benzină, reduce poluarea atmosferei cu substanţe nocive cu cel puţin 90%, precum şi se micşorează palpabil consumul de benzină în timpul circulaţiei prin oraş.

Consumul redus de combustibil şi diminuarea poluării sînt două avantaje de bază ale automobilelor hibrid faţă de confraţii tradiţionali cu benzină.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?