Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

E-mailul care trebuia să oprească atentatul de la metroul din Bruxelles a fost trimis la o adresă greșită

14 mai. 2016,, 20:00   Externe
3249 0

Электронное письмо, которое могло предотвратить теракт в Брюсселе, отправили не на тот адрес
Foto: libertatea.ro

Pe 22 martie, 15 persoane au murit după ce un kamikaze s-a detonat în stația de metrou Maelbeek din Bruxelles.


Un email ar fi trebuit să evite acest atentat, însă a fost trimis la o adresă greșită. În total, 35 de persoane au murit în urma atentatelor din capitala Belgiei.

Pe 22 martie, la ora 9.07, Direcția de Operațiuni a Poliției din Belgia a trimis un email în care cere închiderea metroului din capitala Bruxelles. Mai devreme, în aceeași zi, în jurul orei 8, două explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles.

A durat aproape o oră pentru ca poliția federală belgiană să ajungă la concluzia că orașul este ținta unui atac terorist și că toate liniile de metrou și gările importante trebuie să fie închise, relatează The Washington Post. Într-un final, când autoritățile au decis să dea acest ordin, emailul a fost trimis la o adresă greșită. Informația a ieșit la iveală în fața unei comisii parlamentare, mai scrie sursa citată.

Patru minute mai târziu, la ora 9.11, o bombă a explodat într-un metrou care urma să plece din stația Maelbeek, aflată în apropierea instituțiilor europene. Abia 16 minute mai târziu, metroul din Bruxelles a fost închis.

Potrivit Politico Europe, email extrem de important în care se cerea închiderea metroului a fost trimis pe o adresă de email greșită. Mai precis, în loc să fie trimis pe adresa de serviciu a celui responsabil de acest lucru, mesajul a fost trimis pe adresa personală.

“În acel moment, în mod evident nu stăteam în fața calculatorului”, a declarat Jo Decuyper,, cel care putea să închidă metroul în fața unei comisii parlamentare. Cu toate acestea, oficialul a explicat că niciun email nu ar fi putut să împiedice explozia.

“Chiar dacă ar fi fost un buton cu care să opresc totul și să încep evacuările – care în mod evident nu există – nu ar fi putut să fie împiedice” explozia, a mai spus Decuyper.

El a spus că evacuarea rețelei de transport subteran în condiții normale ar fi durat 30 de minute. Această descoperire ridică din nou întrebări dacă autoritățile belgiene sunt pregătite să răspundă amenințării islamiste cu care se confruntă țara.

Pe 22 martie, capitala Belgiei a fost lovită de două atentate separate, în care şi-au pierdut viaţa 35 de persoane, iar peste 300 au fost rănite. Unul dintre principalii suspecți în aceste atacuri sângeroase, “teroristul cu pălărie” de pe aeroport, a fost prins pe 8 aprilie, la mai bine de două săptămâni de la atacurile teroriste.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?