Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Voronin neagă că ar fi avut vreo legătură cu Plahotniuc în gestionarea postului NIT

7 mai. 2016,, 12:30   Politică
4285 2

Voronin neagă că ar fi avut vreo legătură cu Plahotniuc în gestionarea postului NIT
Foto: noi.md

Liderul PCRM Vladimir Voronin neagă orice legătură cu oligarhul Vladimir Plahotniuc în gestionarea postului de televiziune NIT, după ce o investigație despre acest caz a fost prezentată de către RISE Moldova.


Fostul președinte susține că nu are nicio legătură cu „offshore-ul și cu NIT” și a negat informațiile apărute în investigația jurnalistică.

„Noi nu am avut niciun document semnat cu NIT. Noi am găsit în colectivul acestui post tv, am găsit susţinători ai conceptelor noastre partiniice, dar să fim în proprietate, familiile acestea pe care le-aţi pronunţat, pentru mine nu vorbesc nimic, nicio idee nu am de ei, clar lucru în afară de familia lui Plahotniuc, da n-am avut noi cu Plahotniuc interese în jurul NIT-ului”, a declarat Voronin în cadrul unui interviu pentru Pro TV.

Liderul PCRM spune că în perioada în care a fost președinte l-a întâlnit pe Plahotniuc doar de două ori.

„Prima dată l-am văzut pe viu pe Plahotniuc pe teritoriul mănăstirii Curchi, el ca şi conducător al firmei respective, avea în gestiune, se ocupa de reconstrucţia unei încăperi din acest complex monastic. Au fost menţionaţi cu distincţii de stat. Ordinul de Onoare”, a mai spus acesta.

Postul de televiziune NIT a fost lansat în 1997 de compania Noile Idei Televizate SRL, iar timp de aproape 20 de ani asociații majoritari au fost ascunși în offshore, susține RISE Moldova.

Potrivit jurnaliștilor, în cercul de interpuși ai beneficiarilor reali figurează actualul viceministru al Economiei, Vitalie Iurcu, bancherul familiei fostului președinte Vladimir Voronin, Igor Anglicev, dar și reprezentantul-cheie al afacerilor lui Plahotniuc în paradisurile fiscale – Serghei Noscov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?