X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Doi șefi de la Aeroport vor compărea pe banca acuzaţilor

4 mai. 2016,, 09:50   Societate
2934 1

Doi șefi de la Aeroport vor compărea pe banca acuzaţilor
Foto: noi.md

Şeful Secţiei control de frontieră (SCF) „Chişinău Aeroport”, împreună cu şeful adjunct de schimb şi o persoană civilă, vor compărea pe banca acuzaţilor pentru organizarea migraţiei ilegale şi abuz de serviciu, notează NOI.md.


Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a trimis cauza penală de învinuire a celor trei în instanţa de judecată. Potrivit procurorilor, în lunile ianuarie-aprilie 2013, inculpaţii au organizat migrarea ilegală a cetăţenilor moldoveni în spaţiul Schengen, în baza paşapoartelor române false.

Pentru 800 de euro de persoană, inculpaţii au asigurat trecerea frontierei de stat a trei moldoveni, prin Aeroportul Chișinău, în bază de paşapoarte române false. Aceştia au fost îmbarcaţi la bordul aeronavei pe cursa Chişinău-Veneția, iar ulterior, reîntorşi în ţară de autorităţile competente ale Italiei şi Spaniei, care au şi depistat falsul în acte.

La demersul procurorilor, șeful Secţiei control de frontieră „Chişinău Aeroport” a fost suspendat provizoriu din funcţie. Dacă vor fi recunoscuţi culpabili, inculpaţii riscă pînă la 5 ani închisoare, amenzi de 16 mii de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii de pînă la 5 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?