X 
Transnistria stiri: 1439
Preşedintele stiri: 4049

În Sankt Petersburg au loc percheziții în dosarul scoaterii din Rusia a 18 miliarde de dolari prin băncile moldovenești

5 apr. 2016,, 15:15   Externe
4531 3
В Петербурге идут обыски в рамках дела о выводе из России $18 млрд. через банки Молдовы
Foto: banker.ua

În Sankt Petersburg angajații organelor de drept desfășoară acțiuni de investigare în dosarul scoaterii din Rusia peste hotare a sumei de 18 miliarde de dolari SUA prin băncile din Republica Moldova.


Informația a fost comunicată pentru RIA Novosti de o sursă din cadrul organelor de drept, notează NOI.md.

Potrivit presei ruse, în perioada anilor 2010-2014, prin băncile moldovenești din Rusia au fost scoase circa 700 de miliarde de ruble (peste 18 mld. dolari SUA la cursul de atunci).

În noiembrie 2015, a fost arestat coproprietarul unor bănci care au falimentat („Russkii zemelnîi bank”, „Zapadnîi”, „Transportnîi”) Alexandr Grigoriev, suspectat de organizarea schemei frauduloase de scoatere a banilor din Rusia.

Dosarul penal pe cazul scoaterii din Rusia a banilor prin băncile moldovenești a fost intentat în aprilie 2015, la solicitarea Băncii Centrale a Rusiei. Se presupune că din grupul criminal făceau parte circa 500 de persoane și erau implicate aproximativ 60 de bănci din Rusia.

Potrivit presei regionale din Rusia, activitățile de anchetă vor dura pînă la 6 aprilie. Acestea sînt efectuate de angajații Departamentului pentru securitate economică a MAI al Rusiei în comun cu reprezentanții Direcției securitate economică a direcției MAI pentru Petersburg și regiunea Leningrad și angajații FSB-ului. Perchezițiile au loc atît în oficii, cît și în casele particulare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?