Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Eșecul total al marșului unionist

28 mar. 2016,, 08:15   Politică
15349 21
Eșecul total al marșului unionist
Foto: piticu.ro

Duminică, la Chișinău s-au adunat cîteva mii de unioniști care au trecut în marș de la Teatrul de Operă și Balet pînă la Gara Feroviară.


Printre ei au fost cel mult o mie de unioniști adevărați, dintre care cîteva sute de persoane au fost aduse cu 10 autocare din România. Ceilalți sînt angajați ai organizațiilor aflate sub controlul liderului liberalilor, Mihai Ghimpu, aduși centralizat din raioanele republicii.

Nu cu mult timp înainte de marș, unul dintre unioniști, Constantin Codreanu, a declarat că la marș vor lua parte peste 50 de mii de persoane, care urmau să vină benevol la Chișinău din toate orașele și satele Republicii Moldovei. Există diferite cifre ale participanților la această acțiune antimoldovenească, cu care operează mass-media și poliția – de la 1,5 mii pînă la 6 mii de persoane. Potrivit datelor www.noi.md, la marș au participat cel mult 2,5 mii de persoane.

Acțiunea unionistă s-a pregătit timp cîteva luni, în pregătirea ei fiind antrenați cei mai buni regizori ai acțiunilor în masă din România. Pentru organizarea ei au fost cheltuiți sute de mii de euro.

Însă acțiunea unionistă de la Chișinău a eșuat. Moldovenii nu vor unire!
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?