X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

„Salvăm Moldova” prin consolidarea statalității

21 mar. 2016,, 14:15   Societate
5911 11
Foto: blogspot.com

Mai multe organizații patriotice au semnat o declarație comună cu privire la crearea Mișcării „Salvăm Moldova”.


Inițiatorii formațiunii își propun ca scop unirea eforturilor în consolidarea statalității moldovenești. Potrivit autorilor acestei idei, noua mișcare nu este politică și este dispusă să accepte în rîndurile sale membri indiferent de apartenența lor politică, informează NOI.md.

Principalul criteriu la examinarea cererilor de aderare la mișcare va fi viziunea patriotică și dorința de a nu admite distrugerea statalității moldovenești. Adepții acestei mișcări intenționează să creeze un sistem de depistare și publicare a datelor referitoare la cei care duc o activitate antistatală și ignoră toate prevederile Constituției.

Printre principalele încălcări admise de autorități, potrivit reprezentanților Mișcării „Salvăm Moldova”, se numără neglijarea dreptului națiunilor la autodeterminare, distrugerea deliberată la nivel înalt a statalității moldovenești, distrugerea patrimoniului cultural și moral al țării, precum și a unității societății multinaționale, implementarea activă a procesului de românizare la toate nivelurile.

Potrivit inițiatorilor, sarcina principală a Mișcării „Salvăm Moldova” constă în mobilizarea cetățenilor-patrioți care se pronunță pentru păstrarea suveranității și identității naționale a țării, pentru păstrarea istoriei, limbii și statalității Moldovei.

Potrivit declarației organizației patriotice, locuitorii fiecărei localități trebuie să știe cine dintre consăteni se ocupă cu activități antistatale, încălcînd Constituția și realizînd activități în favoarea guvernelor unor state străine.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?