Transnistria stiri: 1398
Preşedintele stiri: 4043

Candu: Președinția CEC trebuie să revină opoziției

18 mar. 2016,, 16:18   Politică
4939 2
Candu: Președinția CEC trebuie să revină opoziției
Foto: noi.md

În noua componență a Comisiei Electorale Centrale, cinci mandate vor reveni majorității parlamentare, iar trei – opoziției.


Anunțul a fost făcut de către președintele Parlamentului, Andrian Candu, care a făcut calculele pornind de la principiul reprezentării proporționale. Spicherul a cerut Comisiei juridice să demareze procedura legală de numire în funcție a noilor membri CEC, relatează NOI.md.

„La ziua de astăzi, majoritatea parlamentară este reprezentată de 57 de deputați, iar opoziția – de 44. Conform calculelor matematice, cei opt membri care urmează a fi desemnați de Parlament vor fi numiți după următoarea cotă proporțională: majoritatea – cinci mandate, opoziția – trei. Parlamentul urmează să ia în timpul cel mai apropiat decizia cu privire la componența nominală. O sugestie ar fi ca președintele CEC să fie desemnat de opoziție”, a punctat Andrian Candu.
Precizăm că mandatul membrilor CEC a expirat pe 11 februarie curent. Potrivit legii, CEC este constituit din 9 membri – un membru este desemnat de către preşedinte, iar ceilalţi opt – de Parlament.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?