Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Distrugerea obiectelor de patrimoniu cultural va fi pedepsită penal

17 feb. 2016,, 18:50   Societate
3504 2

За разрушение памятников культуры будут привлекать к уголовной ответственности
Foto: trm.md

Deteriorarea cu intenţie a obiectelor de patrimoniu cultural va fi sancționată cu o amendă de pînă la 20 de mii de lei sau cu închisoare pe un termen de pînă la un an. Prevederea se conține într-un proiect de modificare a Codului penal și a celui contravențional, elaborat de Ministerul Culturii. Documentul a fost aprobat în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, notează NOI.md.

Proiectul a fost elaborat în scopul îmbunătățirii legislației în vigoare privind protejarea monumentelor de istorie și cultură, susțin autoritățile.

Inițiativa prevede că pentru distrugerea obiectelor de patrimoniu cultural se va aplica o amendă de pînă la 6000 de unităţi convenţionale sau condamnare la închisoare pe un termen de la 1 la 3 ani. Și efectuarea săpăturilor neautorizate în siturile arheologice va fi sancționată prin lege. Pentru astfel de infracțiuni au fost stabilite amenzi de la 500 la 1000 de unităţi convenţionale și pînă la un an de detenție.

Totodată, sustragerea bunurilor de patrimoniu cultural din siturile arheologice se va pedepsi cu o amendă de pînă la 2000 de unităţi convenţionale sau cu un an de închisoare. Documentul mai stabilește cercul persoanelor abilitate să constate săvîrșirea acestui tip de infracțiuni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?