X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Usatîi cere demisia primarului din orașul său natal

15 feb. 2016,, 12:56   Politică
5794 6
Усатый потребовал отставки выдвинутого его партией примара Фалешт
Foto: golos.md
Renato Usatîi cere demisia primarului din Fălești, Vladimir Rusu. Potrivit liderului „Partidului Nostru”, în localitatea sa natală lucrurile nu merg prea bine, iar astfel va cere demisia primarului PPPN din Fălești deja în această săptămână. Totodată, pentru a nu fi acuzat de necesitatea unor cheltuieli suplimentare pentru alegeri repetate, primarul de Bălți s-a arătat dispus să acopere costurile pentru desfășurarea acestora din cont propriu.

„În Fălești lucrurile nu merg prea bine și vreau să-mi cer iertare în fața locuitorilor orașului pentru primarul care a obținut victoria la alegeri având susținerea noastră. Am spus și repet că vom reacționa foarte dur în cazul în care o să apară situații incorecte cu participarea aliaților noștri”, a spus Usatîi, nemulțimit de acțiunile primarului din orașul său natal susținut în alegerile locale din 2015 de „Partidul Nostru”.

În speță, potrivit lui Renato Usatîi, Vladimir Rusu ar fi semnat pe ascuns o autorizație prinvind deschiderea unei săli cu jocuri de noroc. La fel, acesta susține că ar fi aflat despre faptul că o femeie a reușit să privatizeze o odaie într-un cămin având suportul edilului pe care-l acuză de „business moldovenesc”.

„Declar foarte clar că nu va trece. În această săptămână vom solicita demisia primarului. Iar pentru a nu fi acuzați că iarăși avem nevoie de bani pentru alegeri repetate în Fălești, sunt gata să achit eu toate cheltuielile necesare pentru desfășurarea alegerilor”, a mai spus Usatîi, îndemnându-l pe Vladimir Rusu să depună cerere de eliberare din cont propriu.

Nu în ultimul rând, președintele PPPN a spuscă „următoarea deplasare” o va face la Florești. „Tot ce începe cu litera „F” de la început nu prea a mers la noi. Vom lovi dur peste mâini și nu voi permite să-și bată joc de oameni în acele orașe în care oamenii ne-au crezut și ne-au acordat voturile”, a conchis acesta.

Realitatea.md precizează Vladimir Rusu, candidatul „Partidului Nostru” la funcția de primar al orașului Fălești, a învins din turul II al scrutinului, impunându-se în fața contracandidatului său socialist, Vladimir Patraș. În turul II acesta a obținut 79,64% din voturi în timp ce pentru candidatul PSRM au votat doar 20,36%.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?