X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ghimpu:Poliţia oferă detalii despre mărturiile lui Ghimpu şi despre cămaşa ruptă

13 feb. 2016,, 14:35   Politică
7342 7
Цена благодарности Гимпу - сожаление о порванной рубашке у парламента
Foto: independent.md
Liderul PL Mihai Ghimpu a depus declaraţii în cadrul dosarului deschis de poliţie pe faptul dezordinilor în masă care au avut loc la 20 ianuarie în timpul protestelor din faţa Parlamentului generate în violenţe, a declarat pentru Sputnik-Moldova şefa Secţiei relaţii cu publicul a Inspectoratului General de Poliţie Tamara Procopii.

Cazul este investigat de Direcţia urmărire penală a IGP”, a adăugat Procopii.

Tamara Procopii nu a precizat ce statut are liberalul în acest dosar, dar nici faptul dacă Ghimpu a prezentat la poliţie expertiza medico-legală care să stabilească gravitatea leziunilor pe care le-a primit în urma loviturilor din partea mai multor protestatari sau alte corpuri delicte.

Purtătorul de cuvânt al IGP a mai declarat pentru Sputnik că în cadrul acestui dosar au mai depus mărturii şi alţi deputaţi din Parlamentul Moldovei. Procopii a evitat să ofere nume concrete ale parlamentarilor care au depus mărturii.
Mihai Ghimpu a declarat săptămâna aceasta că în cadrul protestelor din 20 ianuarie de la Parlament a fost bătut mai rău decât au reuşit să filmeze jurnaliştii. Potrivit liberalului, cel care apare în imagini precum că îl salvează de fapt l-a bătut şi chiar i-a rupt cămaşa.

„Nu m-a salvat nimeni. Acesta care m-a apucat, m-a târât de sus. El mi-a rupt cămaşa, am dat-o la poliţie. Nu vreau să povestesc multe. Cred că mai mare răspundere trebuie să o poarte nu cei care au ridicat mâna, dar cei care au instigat. Nu am să las cu una cu două să treacă acest lucru. Legea îşi va spune cuvântul”, a declarat Ghimpu.

Liderul PL a precizat că nu a solicitat pază suplimentară din partea statului.

„Am să-mi pun arma în maşină”, a notat acesta.

Pe cazul violențelor comise în seara zilei de 20 ianuarie la sediul Parlamentului Republicii Moldova este pornită urmărirea penală, faptele fiind investigate sub aspectul comiterii infracţiunii de dezordini în masă. Grupul de urmărire penală întreprinde toate măsurile prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele a circumstanţelor cazului şi identificarea persoanelor implicate în comiterea și provocarea acţiunilor violente.

În cazul stabilirii vinovăţiei persoanelor în organizarea şi participarea la dezordini în masă, legea penală prevede o pedeapsă de până la 8 ani închisoare.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?