Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

PSRM intenţionează să blocheze astăzi şedinţa Guvernului

10 feb. 2016,, 09:00   Politică
4088 2
Foto: noi.md
Partidul Socialiştilor intenţionează să blocheze şedinţa ordinară a Guvernului, din 10 februarie, şi îndeamnă cetăţenii să se alăture acţiunii paşnice de protest de la Guvern, fără drapele de partid şi lozinci, pentru a zădărnici şedinţa. O asemenea decizie a luat marţi Comitetul Executiv al PSRM, ai cărui membri "au examinat situaţia politică din ţară şi au decis asupra poziţiei formaţiunii în acest sens".

Ei au ajuns la concluzia că "stoparea situaţiei catastrofale din economie şi domeniul social poate avea loc doar dacă forţele de opoziţie vor continua protestele, pînă la obţinerea alegerilor parlamentare anticipate".

"Guvernarea poate ceda doar dacă va avea loc o presiune constantă, crescîndă asupra tuturor instituţiilor de stat", consideră socialiştii.

În opinia lor, "doar alegerile parlamentare anticipate, scoaterea instituţiilor de stat din captivitate, precum şi alegerea directă a preşedintelui statului de către popor constituie soluţia de depăşire a crizei sistemice în care se află Republica Moldova".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?