X 
Transnistria stiri: 1398
Preşedintele stiri: 4044

Instanța a respins declarația privind garanția personală oferită de patru funcționari europeni pentru eliberarea lui Petrenco

25 ian. 2016,, 17:04   Politică
1189 7

Суд отклонил декларации о личной гарантии четырёх европейских чиновников для освобождения Петренко
Foto: moldnews.md

Decizia instanței de judecată a sectorului Râșcani, care a respins declarațiile de garanție personală, depuse de patru oficiali europeni pentru eliberarea lui Grigore Petrenco, demonstrează că justiția din Moldova, nu are nimic comun cu ”aspirațiile europene, declarate de actuala guvernare”.

Constatarea a fost făcută de fostul deputat, membrul de onoare al APCE, actualmente deținut politic, Grigore Petrenco luni, 25 ianuarie, după pronunțarea sentinței.

”Au fost prezentate patru declarații de garanții personale din partea a doi membri ai APCE și doi deputați ai Parlamentului European. Sunt persoane cu o reputație ireproșabilă, deci nu puteau fi ignorate. Doi dintre ei sunt lideri de fracțiuni. Cred că este o decizie politică, care este o nouă probă că judecătoria nu se conduce de buchia legii, la adoptarea deciziilor, ci de ordinele lui Plahotniuc”, a declarat Grigore Petrenco.

”Este o decizie rușinoasă pentru Moldova, pentru că, în premieră, patru oficiali europeni garantează personal. Cred că pe fondalul retoricii așa-zise pro-europene a actualei guvernări, această decizie este demonstrativă și arată că justiția din Moldova nu are nimic comun cu normele, standardele europene , nici cu tendințe pro-europene”, a mai menționat Petrenco.

Judecătoria sectorului Râșcani a respins luni, 25 ianuarie, drept ”neîntemeiate” solicitările oficialilor europeni, membri ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și ai Parlamentului European, prin care s-a cerut eliberarea din arest a deținutului politic, Grigore Petrenco.

Decizia a fost adoptată de magistrații Ludmila Ursu, Tatiana Bivol și Grigore Cazacu.

Amintim că patru funcționari europeni au transmis instanței de judecată din Republica Moldova declarații de garanție personală în numele deținutului politic, Grigore Petrenco prin care au cerut eliberarea necondiționată a acestuia.

Cei patru oficiali europeni care au depus garanții personale pentru Grigore Petrenco sunt:

Helmut Scholz, deputat în Parlamentul European, membrul al grupului Stângii Unite Europene.

Gabriele Zimmer, deputat al Parlamentului European, președintele grupului Stângii Europene Unite(GUE/NGL).

Tiny Kox, liderul partidului parlamentar din Germania, președintele grupului Stânga Unită în Adunarea Parlamentară a Consiliul Europei (APCE).

Andrej Hunko, membru al APCE, deputat în Bundestagul Germaniei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?