Transnistria stiri: 1398
Preşedintele stiri: 4043

Pavlicenco: Noua majoritate parlamentară are obligația să fie proromânească

23 ian. 2016,, 11:00   Politică
1495 12
Павличенко: Новое парламентское большинство обязано быть прорумынским
Foto: unica.md
„Dacă majoritatea parlamentară a instalat un Guvern despre care spune că este proeuropean, această majoritate nu are dreptul să fie antiromânească. Mai mult – are obligația să fie proromânească, ba chiar să conștientizeze că singura soluție pentru a evita un conflict social, civil, de proporție și pentru a nu rămîne sau a ajunge definitiv – mai ales prin alegeri anticipate – în sfera de influență a Rusiei, este proclamarea Reunirii Republicii Moldova cu România”, scrie, într-o postare pe blogul său, Vitalia Pavlicenco, liderul Partidului Naţional Liberal (PNL).

După cum relatează TRIBUNA, ea menţionează că „ambele părți implicate în conflictul STRADĂ/PUTERE se manifestă ca moldoveniste, de aceea noi, unioniștii din PNL, nu putem fi cu niciuna dintre ele”.

„Noi, național-liberalii, am semnat și am organizat manifestări împreună cu alte entități unioniste și chemăm continuu la coagularea eforturilor pentru a solicita împreună și a pune presiune pe Parlamentul de la Chișinău să proclame REUNIREA CU ROMÂNIA. Sîntem siguri că Parlamentul de la București ar saluta și aproba o asemenea decizie”, afirmă Vitalia Pavlicenco.

Totodată, în contextul adoptării Rezoluției despre Republica Moldova, liderul PNL sugerează europarlamentarilor români „să se unească într-un demers comun și să convingă întreg Parlamentul European că numai Reunirea Republicii Moldova poate salva această populație și asigura un viitor copiilor, precum și stabilitate/securitate la estul frontierei UE”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?