Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Mahu: În Moldova se testează un scenariu de unire fulger cu România

22 ian. 2016,, 17:55   Politică
1686 9
Маху: В Молдове обкатывается сценарий молниеносного объединения с Румынией
Foto: allmoldova.com
Fostul șef al Direcției contraspionaj din cadrul Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, colonelul în rezervă Ion Mahu a acordat un interviu pentru Newsline, în care și-a expus opinia asupra situației politice din țară după votarea noului guvern.

„Rapiditatea cu care a fost votat guvernul în Parlament sub nasul poporului revoltat și jurămîntul depus în secret nu reprezintă nimic altceva, decît o operațiune specială fulger prin care țara se fură de la cetățeni, cu aprobarea SUA. Un scenariu similar va fi aplicat (cred că planul deja este elaborat) și în cazul în care se va decide unirea Moldovei cu România”, a declarat Mahu.

„Situația din Moldova este foarte serioasă. Acum viitorul țării se fală în mîinile poporului”, a subliniat fostul șef al Direcției contraspionaj.

Referindu-se la declarațiile ministrului Apărării, Anatol Șalaru (care a propus Guvernului să aprobe operațiunea specială „FULGER”, care prevede introducerea militarilor și a tehnicii militare în capitală pentru izolarea organizatorilor acțiunilor de protest), Ion Mahu a declarat că pentru asemenea afirmații Șalaru poate fi închis după gratii. „Pentru aceste declarații ministrul trebuie să stea la închisoare, deoarece a încălcat Constituția țării și legile ei. La urma urmei, el a încălcat jurămîntul de credință Patriei”, a spus Mahu.

Amintim că miercuri, 20 ianuarie, în fața Parlamentului RM au început acțiuni de protest împotriva votării Guvernului Filip. Ședința specială pentru votarea noului cabinet de miniștri a fost convocată în regim de urgență, iar guvernul a fost aprobat în cîteva minute.

După votarea guvernului între protestatari și forțele de ordine au început altercații.

În noapte de 20 spre 21 ianuarie, noul guvern a depus în secret jurămîntul. Procedura oficială a avut loc la reședința președintelui țării în condiții de maximă securitate.

Joi, liderii mișcării de protest au cerut anularea votului de investire a Guvernului Filip, dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Totodată, președintele Parlamentului, Andrian Candu, s-a arătat convins că nu există dubii în privința legalității Guvernului Filip.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?