Transnistria stiri: 1439
Preşedintele stiri: 4049

Concert de gală în memoria renumitei balerine Maia Plisețkaia

8 dec. 2015,, 17:45   Societate
787 0

Concert de gală în memoria renumitei balerine Maia Plisețkaia
Foto : fest.md

Pe 9 decembrie, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” se va desfășura un concert de gală în memoria balerinei Maia Plisețkaia. În cadrul concertului, cu genericul „Ave Maya”, va evolua prim-balerina Teatrului „Bolșoi”, Ilze Liepa, împreună cu alți artiști ai acestui teatru, dar și de la „Mariinski”, informează NOI.md.

În program: Adagio din baletul «Carmen»”, „Bolero”, „Oh, luna de argint” („О, серебрянная луна”), „Lebăda” și altele.

Maia Plisețkaia s-a născut la 20 noiembrie 1925 și a decedat pe 2 mai 2015. A fost o balerină, regizoare de balet, coreografă și actriță rusă, de origine evreiască. Este considerată drept cea mai bună balerină rusă și una dintre cele mai bune balerine ale secolului al XX-lea. Plisețkaia a fost artistă a poporului URSS (1959), laureată a Premiului Lenin (1964), erou al muncii socialiste (1985), cavaler al Ordinului „Pentru merite în fața Patriei”, doctor onorific al Universității Sorbona, profesor onorific al Universității de Stat din Moscova, cetățean de onoare al Spaniei și deținătoare a multe alte premii, ordine și medalii din diferite țări.

Pe lîngă carierea din balet, a jucat în filme și a scris memorii. A fost căsătorită cu compozitorul rus Rodion Șcendrin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?