X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4054

Platformа DA a refuzat să suspende protestele pe timpul sărbătorilor de iarnă

5 dec. 2015,, 14:35   Societate
895 2
Платформа DA: Людям сейчас не до праздников
Foto: ipn.md
Platforma Civică "Demnitate şi Adevăr" (DA) a refuzat să sisteze protestele pe timpul sărbătorilor de iarnă. Despre aceasta a declarat unul din liderii protestelor, preşedintele Uniunii republicane a agricultorilor UniaAgroProtect, Alexandru Slusari.

"Noi înţelegem că pentru cineva sărbătorile de iarnă sunt importante. Dar oamenii acum nu au chef de sărbătoare. Ei au început să primească facturile la energia electrică şi gazele potrivit tarifelor noi, astfel oamenii sunt îngroziţi de tot ceea ce se întâmplă. Oamenilor le este mai important să fie satisfăcute cerinţele lor, decât să danseze în Piaţa Marii Adunări Naţionale", a spus Alexandru Slusari.

În ajun Primăria Chişinău a cerut să fie întrerupte manifestaţiile din Piaţa Marii Adunări Naţionale pe perioada sărbătorilor de iarnă. În discursul său, primarul Dorin Chirtoacă a propus să fie stopate acţiunile de la 1 decembrie 2015 până la 15 ianuarie 2016. El a menţionat că legea acordă prioritate organelor de stat în timpul evenimentelor oficiale.

"În ciuda acestui fapt, inaugurarea Pomului de Crăciun şi aprinderea luminiţelor festive a avut loc la 1 decembrie în Scuarul Catedralei. Autorităţile locale nu doresc să se certe cu organizatorii protestului, dar ar fi bine în această perioadă să elibereze Piaţa Marii Adunări, unde oamenii s-au obişnuit să vină în timpul sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou", a menţionat primarul.

Acţiunile de protest ale Platformei DA au început la 6 septembrie. Iniţial, în Piaţă au fost amplasate aproximativ 400 de corturi, în care dormeau de la 50 la 100 de persoane. După ce s-a lăsat frigul, în ultimele săptămâni, în orăşelele de corturi, din Piaţă şi din faţa Parlamentului, rămân să înnopteze circa 10 persoane. Ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, a prezentat în Guvern datele poliţiei, potrivit cărora în această săptămână în orăşelele de corturi au rămas pe noapte trei-cinci persoane.

Actualmente în Piaţa Marii Adunări Naţionale în orăşelul "Demnitate şi Adevăr" au rămas aproximativ 10 corturi mari, iar cele mici au fost demontate. Cu toate acestea, întreg teritoriul Pieţei este încă îngrădit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?