X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Un moldovean a decedat în SUA după ce a fost electrocutat de polițiști. Precizările MAE

16 apr. 07:04   Societate
5749 1

Un moldovean de 28 de ani a decedat după ce a fost electrocutat de polițiști în urma unor altercații într-o benzinărie din Carolina de Sud, SUA.

Informația a fost confirmată de Ministerul Afacerilor Externe din Republica Moldova. Potrivit instituției, autoritățile americane urmează să elibereze pașaportul mortuar pentru repatrierea corpului neînsuflețit al tînărului, notează Noi.md cu referire la moldova1.

„Adresăm sincere și profunde condoleanțe familiei îndoliate, rudelor și prietenilor. Ambasada Republicii Moldova la Washington DC este în contact permanent cu autoritățile americane, fiind disponibilă să întreprindă toate acțiunile consulare ce se impun”, inmenționează MAE într-o notă informativă.

Presa din SUA scrie că tragedia a avut loc pe 7 aprilie curent. Oamenii legii au fost alertați pentru a interveni în urma unei altercații dintre un angajat și patronul unei stații PECO. Ajunși la fața locului, ofițerii au stabilit că magazinul era în dezordine, iar patronul era în spatele tejghelei suferind răni.

Pentru a-l imobiliza pe moldovean, polițiștii l-au electrocutat. Tînărul a suferit un atac de cord, a fost transportat la spital, însă medicii nu l-au putut salva. Cauza exactă a morții urmează să fie stabilită de specialiști.


Precizăm că acest caz a devenit mediatizat după ce pe rețelele de socializare familia îndurerată a tînărului a făcut apel către cetățeni să acorde ajutor pentru a face față cheltuielilor de înmormîntare și repatriere a corpului neînsuflețit.

Tînărul este fiul unei avocate din capitală. Astfel, Uniunea Avocaților din Chișinău a transmis un mesaj de condoleanțe familiei și a îndemnat moldovenii să ofere ajutor apropiaților tînărului.

„În numele Uniunii Avocaților din Republica Moldova, transmitem sincere condoleanțe familiei Sprincean și tuturor celor care l-au cunoscut pe Ștefan. În aceste momente grele, sîntem alături de toți cei îndurerați și le oferim toată compasiunea și susținerea noastră necondiționată. Bunul Dumnezeu să îl odihnească în pace și să-i așeze sufletul bun în rîndul celor drepți!”.

6
0
0
19
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?