Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Avocați: Transferarea lui Filat dintr-o celulă în alta are loc în condiții suspecte

30 noi. 2015,, 10:16  
987 6

Avocați: Transferarea lui Filat dintr-o celulă în alta are loc în condiții suspecte
Foto: moldova24.info

Starea sănătății fostului premier Vlad Filat se înrăutățește, din cauza condițiilor inumane de detenție, susțin avocații inculpatului. Aceștia afirmă că la indicația administrației Penitenciarului nr. 13, Filat este transferat periodic dintr-o celulă în alta fără niciun temei, informează NOI.md.

„Pe 24 noiembrie curent, Vlad Filat a fost transferat într-o altă celulă, de la subsol. Din explicaţiile conducerii Penitenciarului, pretextul care a stat la baza transferului ar fi servit o pană de curent. Menționăm că acest transfer este deja al treilea la număr, iar de fiecare dată, transferul se realizează în condiţii cel puţin suspecte. Este alarmant faptul că, pe fondul acestor transferuri fără număr şi condiţiilor inumane şi degradante la care este supus zilnic, starea sănătăţii lui Vlad Filat se agravează în mod vizibil”, afirmă avocații.

Avocații mai spun că au solicitat procurorului să intervină în acest caz, iar în urma discuțiilor, aceștia au dat asigurări că inculpatul va fi transferat în celula precedentă.

În opinia avocaților, acţiunile întreprinse de administraţia Penitenciarului constituie abuzuri grave la adresa lui Vlad Filat. Aceștia au reiterat că, deși au depus o plîngere cu privire la condiţiile de detenţie ale clientului său, încă la începutul lunii noiembrie, administrația Penitenciarului a ignorat aceste interpelări. Potrivit administrației, în urma verificărilor, nu au fost constatate încălcări ale legislaţiei în vigoare în raport cu deţinutul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?