Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

În ajunul alegerilor în Transnistria au venit deputaţi din Federaţia Rusă

28 noi. 2015,, 15:30  
1032 6
В преддверии выборов в Приднестровье прибыли депутаты из России
Foto: novostipmr.com
În ajunul alegerilor parlamentare şi a celor locale din 29 noiembrie în Transnistria se află un grup de deputaţi ruşi, care îndeamnă cetăţenii locali să "voteze corect".

Prim-vicepreşedintele Comitetului Dumei de Stat pentru relaţiile cu CSI, integrarea eurasiatică şi legăturile cu compatrioţii, Kazbek Taisaev, şi deputatul Dumei de Stat din Moscova, Andrei Clîcicov, au declarat în cadrul întâlnirii cu locuitorii din Bender, că duminică alegătorii "nu doar vor alege deputaţii pentru următorii cinci ani, dar şi vor stabili vectorul, pe care va trebui să îl realizăm împreună".

"Transnistria este parte a lumii ruse şi noi trebuie să mergem înainte doar împreună", a spus Kazbek Taisaev.

Colegul său şi-a exprimat îngrijorarea faţă de faptul că în Transnistria pentru putere luptă oligarhii.

"Dar ei doresc funcţia de deputat nu pentru a construi un stat puternic şi a extinde hotarele relaţiilor cu Federaţia Rusă, dar numai pentru a-şi consolida capitalul. Istoria nu cunoaşte alte cazuri în care capitalul ar permite unei persoane obişnuite să trăiască. Capitalul are ca scop principal câştigul de bani pentru nevoi proprii", a menţionat Andrei Clîcicov.

În cadrul întâlnirilor cu alegătorii în Dubăsari, Kazbek Taisev a menţionat că "deputaţii Dumei de Stat sprijină toate iniţiativele oferite de conducerea transnistreană". Kazbek Taisaeva a asigurat că "Federaţia Rusă va continua să ofere asistenţă şi sprijin Transnistriei, inclusiv în promovarea mărfurilor transnistrene pe piaţa rusă".

Kazbek Taisaev a menţionat că "oligarhii nu trebuie să vină la putere" şi a îndemnat locuitorii din Dubăsari să participe la alegerile din 29 noiembrie şi să facă alegerea corectă.

Ambii oaspeţi sunt oficiali înalţi ai Partidului Comunist din Federaţia Rusă. Kazbek Taisaev este secretarul Comitetului Central al Partidului Comunist, Andrei Clîcicov - membrul Prezidiului Comitetului Central al Partidului Comunist, liderul fracţiunii comuniste în Duma de Stat din Moscova.

Deputaţii îndeamnă oamenii să voteze pentru liderul comunist din Transnistria, Oleg Horjan, şi alţi candidaţi - susţinători ai liderului din Tiraspol, Evgheni Şevciuk.

Un alt funcţionar public bine cunoscut din Federaţia Rusă este general-colonelul Nicolai Serdţev. La ultimele alegeri acesta a fost persoana de încredere a Preşedintelui Vladimir Putin. Nicolae Serdţev, în schimb, a condamnat utilizarea în publicitate a unor candidaţi a Kremlinului, a lui Vladimir Putin şi "agresiunea împotriva oricărei persoane sub pretextul luptei împotriva oligarhilor".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?