X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Posibilă ameninţare teroristă la Dortmund

27 noi. 2015,, 15:20  
548 0
Foto: publicverdict.ru
Cei doi presupuşi islamişti arestaţi de Poliţia din Berlin nu plănuiau un atac în capitala germană, însă anchetatorii au acţionat în urma unui pont despre un posibil atac la Dortmund, în nord-vestul ţării, relatează DPA în pagina electronică.

Investigaţiile continuau vineri, după arestarea celor doi - un sirian şi un tunisian - care ar fi influenţaţi de ideologia Statului Islamic (SI), au confirmat surse pentru DPA.

Anterior, Poliţia din Berlin a anunţat că acţiona în baza unui pont din altă jurisdicţie, însă a refuzat să comenteze cu privire la situaţia securităţii în alte landuri.

"Nu vreau să comentez în legătură cu situaţia securităţii în alte landuri germane", a declarat comisarul berlinez Klaus Kandt.

Separat, un purtător de cuvînt al Ministerului de Interne din landul Renania de Nord-Westfalia a sugerat că instituţia ar fi sursa pontului.

"A avut loc un schimb de informaţii între agenţii de securitate cu privire la indicii despre un posibil atac", a declarat el.

Poliţia din Berlin a anunţat, în urma unei descidenri de la o moschee, că verifică o "ameninţare actuală".

Ancheta a condus la vehiculul celor doi bărbaţi, în vîrstă de 28 şi 46 de ani, însă autorităţile au anunţat că nu au găsit explozibili.

Însă îngrijorări cu privire la ceea ce se afla în vehicul au determinat autorităţile să evacueze 120 de locuitori din 16 clădiri din zonă, în cartierul Britz. O alertă era menţinută vineri seara.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi în timpul descinderii la Moscheea din cartierul Charlottenburg.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?