X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Liderii partidelor proeuropene au avut aseară o discuţie cu oficiali din UE

26 noi. 2015,, 08:15  
922 3

Foto: noi.md

Marian Lupu, Mihai Ghimpu, Vadim Pistrinciuc şi Iurie Leancă au avut aseară o discuţie cu oficiali europeni, reprezentanţi ai familiilor politice din care fac parte cele patru formaţiuni de la Chişinău. S-a întîmplat în cadrul unei videoconferinţe care a avut loc la sediul delegaţiei UE în Moldova, potrivitdeschide.md.

Unul dintre interlocutorii de la Bruxelles a fost, Elmar Brok, preşedintele Comisiei de politică externă din Parlamentul European, vicepreşedinte al Partidului Popular European.

Potrivit vicepreşedintelui PLDM, Vadim Pistrinciuc, discuţiile s-au axat pe îngrijorările europenilor vizavi de criza politică de la Chişinău, dar şi pe o eventuală delegarea a unui grup de mediatori în RM care să impulsioneze un eventual proces de negocieri.

Iar Iurie Leancă, a confirmat spusele lui Pistrinciuc şi a adăugat că oficialii UE au atenţionat asupra faptului că nu există alternativă decît ideea că cei care au obţinut mandatul cetăţenilor în urma alegerilor din 2014, să se aşeze necondiţionat la masa de negocieri şi să reseteze alianţa de Guvernare care să stabilească pentru viitorul Guvern nişte priorităţi axate pe reforme reale, pro-europene.

"Totodată, ei ne-au spus că această este ultima şansă pentru Republica Moldova", a conchis preşedintele PPEM.

Europenii le-ar mai fi spus politicienilor noştri că nu cred în varianta unui Guvern tehnocrat cu un prim-ministru apolitic şi că niciun precedent de acest felnu a dat rezultate în nicio o ţară europeană.

Situaţia din Republica Moldova va fi dezbătută în această seară la Strasbourg în Parlamentul European. Potrivit agendei sesiunii, pe marginea subiectului se vor pronunța mai mulți eurodeputați, printre care președintele comisiei afaceri externe a Parlamentului European Elmar Brok și președintele Delegației la Comisia parlamentară de Asociere UE-Moldova, Andi Cristea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?