X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Lazurcă: Sper că proiectul de reparare a instituţiilor de învăţămînt preşcolar va continua

18 noi. 2015,, 16:00  
894 1
Посол Румынии надеется, что проект по ремонту дошкольных заведений продолжится
Foto: gagauzinfo.md
Ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurcă, speră că proiectul de reabilitare a instituţiilor preşcolare din Republica Moldova va continua şi Guvernul României va aloca pentru aceste scopuri finanţare suplimentară. Diplomatul și-a exprimat această speranță miercuri, la prezentarea raportului privind valorificarea grantului de 20 de milioane de euro pentru repararea grădiniţelor de copii din Moldova.

Lazurcă s-a arătat mulţumit de modul în care Fondul investiţiilor sociale din Moldova (FISM) realizează proiectul.

"Sper că în 2016 resursele vor fi asimilate şi vom putea vorbi despre continuarea finanţării. Nu am vizitat toate grădiniţele reparate, dar sînt mulţumit de ceea ce am văzut. Banii sînt folosiţi conform destinaţiei. Sper că Guvernul României va acorda şi al doilea grant, de 5 milioane de euro. Dar pentru aceasta Republica Moldova are nevoie de stabilitate", a subliniat el.

Directorul executiv al FISM, Mircea Eşanu, a spus că "în prezent 660 dintre cele 774 de grădiniţe, prevăzute în proiect, deja au fost reparate".

Potrivit lui, "în listă a fost inclusă fiecare a doua grădiniţă de copii din Moldova, însă, în pofida acestui fapt, nu toţi au putut participa, deoarece grantul nu a fost suficient pentru repararea tuturor instituţiilor de învăţămînt preşcolar".

"Pînă la sfîrşitul anului vor fi reparate alte 50 de grădiniţe, iar în 2016 – restul", a spus Eşanu.

Directorul FISM, Liuba Cuzneţova, a spus că "realizarea proiectului a început la 1 august 2014. În prezent au fost achiziţionate 630 de seturi de mobilier pentru 15 mii de copii, iar 600 de persoane au fost angajate".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?