Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Munteanu: Moldova a pierdut zeci de milioane de lei, din cauză că nu are guvern

17 noi. 2015,, 13:40  
925 2

Munteanu: Moldova a pierdut zeci de milioane de lei, din cauză că nu are guvern
Foto: deschide.md

Autoritățile riscă să nu-și mai poată onora obligațiunile financiare, dacă în timpul apropiat nu va fi instituit un executiv cu împuterniciri depline. Declarația aparține ministrului în exercițiu al Mediului, Valeriu Munteanu, care a precizat că zilnic sînt înregistrate pierderi în valoare de zeci de milioane de lei, notează NOI.md.

Ministrul în exercițiu afirmă că zeci de proiecte investiționale în sectorul educației, al sănătății, al mediului și cel al transportului au fost blocate în urma căderii guvernului. Potrivit funcționarului, situația poate fi remediată doar odată cu instituirea unui guvern stabil.

„Fiecare zi în care nu avem un guvern plenipotențiar poate fi măsurată cu pierderi de zeci de milioane de lei. Busola după care se orientează celelalte țări donatoare este FMI, care a suspendat dialogul cu Republica Moldova din cauza instabilității politice de la Chișinău”, a spus Munteanu.

Potrivit lui, problemele legate de achitarea plăților ar putea apărea chiar la mijlocul lunii curente. „Putem constata că în exercițiul bugetar din 2015 riscă să nu ajungă foarte multe milioane de euro, care au fost preconizate. Vorbesc despre incapacitatea guvernului de a-și onora toate liniile bugetare pentru 2015. S-au acumulat deja datorii considerabile la foarte multe capitole de plăți, pe care trebuie să le onoreze Guvernul. Cu alte cuvinte, Guvernul riscă să nu-și poată achita facturile de bază”, a explicat Valeriu Munteanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?