X 
Transnistria stiri: 1441
Preşedintele stiri: 4051

PLDM cere crearea unei comisii parlamentare pentru soluţionarea problemei Aeroportului Chişinău

17 noi. 2015,, 09:45  
659 2
Foto: noi.md
Partidul Liberal Democrat cere crearea unei comisii parlamentare speciale pentru evaluarea procesului de executare a condiţiilor contractuale de către compania Avia Invest (Rusia), care din 2013 administrează Aeroportul Chişinău.

În proiectul de hotărîre înregistrat în Parlament de PLDM, liberal-democraţii propun să se formeze o comisie din 11 membri, care pe parcursul unei luni va verifica modul în care sînt executate obligaţiunile, precum şi va stabili în ce măsură acest contract corespunde intereselor statului.

În opinia PLDM, Aeroportul Chişinău este un obiect naţional, strategic important, iar grupul de lucru pe lîngă Guvern care urma să identifice pînă la 6 noiembrie mecanismele de reziliere a contractului de concesionare, nu a făcut faţă sarcinii, prezentînd "rezultate ambigue şi contradictorii".

"Conform informaţiei prezentate, raportul grupului de lucru este confidenţial, iar contractul nu poate fi reziliat. Documentul conţine cîteva puncte care fac Guvernul vulnerabil faţă de compania administratoare", se subliniază în nota informativă.

Și fostul premier Valeriu Streleţ are avut dubii referitoare la legalitatea acordului de concesionare, deşi a fost semnat şi adoptat de guvernul condus de fostul său coleg de partid, Iurie Leancă.

În octombrie, Valeriu Streleţ a dispus formarea unei comisii guvernamentale căreia i-a ordonat să verifice legalitatea concesionării Aeroportului. La începutul luni noiembrie, preşedintele grupului, ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, a prezentat raportul Comisiei, care nu a găsit abateri şi temeiuri juridice pentru rezilierea contractului cu Avia Invest.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?