Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

O explozie solara va lasa Pamantul in întuneric?

16 noi. 2015,, 20:00  
871 0

Foto: intrigan.com

Pe internet continua sa circule informatii, potrivit carora pentru cateva zile, Terra nu va beneficia de lumina Soarelui. Initial, s-a anuntat ca respectivul fenomen se va produse in intervalul 15-30 noiembrie. Ulterior, perioada a fost mutata in a doua jumatate a lunii decembrie. Cauza: o puternica explozie pe suprafata Soarelui.

Cat va dura "intunericul" nu se stie cu siguranta: unii sustin ca o saptamana, altii vorbesc despre 14 zile. Oricum, tema ar fi fost amplu abordata intr-un raport de 1000 de pagini, potrivit site-ului maguinee.com, elaborat de directorul general al NASA, Charles Bolden.

Potrivit documentului, de vina ar fi planetele Venus si Jupiter, care, la 26 octombrie 2015, s-au angajat intr-un paralelism apropiat. Venus va trece la sud-vest de Jupiter, ceea ce va determina Venus sa straluceasca de 10 ori mai mult decat Jupiter. Lumina emanata de Venus va incalzi, treptat, gazul continut in atmofera planetei Jupiter, provocand o reactie fara precedent.

Aceasta reactie va antrena, la randul ei, o crestere anormala de hidrogen in spatiu care va intra, la un anumit interval, in contact cu Soarele, generand o explozie care va atinge o temperatura de 9000 de grade pe scara kelvin. Din cauza acestei calduri, Soarele va deveni bleu pentru mai multe zile, dupa care va reveni la normal.

"Nu anticipam consecinte majore pentru Terra. Singurul efect va fi o crestere a temperaturii medii globale cu 6 pana la 8 grade Celsius. Nu trebuie insa sa ne facem griji", ar fi subliniat Bolden, potrivit site-ului mai sus mentionat.

Merita mentionat ca, in ultimii ani, apar periodic pe internet tot felul de informatii care anunta evenimente care mai de care mai apocaliptice, de la un iminent sfarsit al lumii, la cataclisme devastatoare generate de prabusirea unor obiecte cosmice. In acelasi timp insa, oamenii de stiinta asigura ca dispun de suficiente cunostinte si instrumente performante care pot preveni orice eventuale astfel de dezastre.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?