X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Zilele ştiinţei naţionale şi internaţionale în Moldova

9 noi. 2015,, 16:45  
637 0
Foto: gigamir.net
În perioada 9-12 noiembrie, în Moldova au loc Zilele ştiinţei naţionale şi internaţionale.

Potrivit Academiei de Ştiinţe a Moldovei, în cadrul evenimentului vor avea loc conferinţe, la care se va discuta planul de activitate pentru 2016-2017 în cadrul programului Uniunii Europene pentru cercetare şi inovare "Orizont 2020". De asemenea, se vor discuta subiecte ca integrarea mediului academic din Moldova în spaţiul european de cercetare, probleme sociale, sectorul industrial.

"Moldova a devenit primul stat din Parteneriatul Estic care participă la programul «Orizont 2020» şi acest lucru ne conferă un stimul suplimentar pentru dezvoltare şi valorificarea oportunităţilor oferite de UE", a spus la ceremonia de deschidere şefa Direcţiei cooperare politică cu Uniunea Europeană, Camelia Graur.

Preşedintele Academiei de Ştiinţe, Gheorghe Duca, i-a felicitat pe savanţi cu ocazia Zilelor ştiinţei naţionale şi internaţionale, menţionînd că este timpul de însumat rezultatele activităţii din acest an, precum şi le-a dorit colegilor să participe productiv la toate programele şi proiectele de dezvoltare şi promovare a Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?