X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Administratorul „Caravita”, condamnat la cinci ani de închisoare

6 noi. 2015,, 16:49  
2427 0

Administratorul „Caravita”, condamnat la cinci ani de închisoare
Foto: 1news.md

Administratorul companiilor „Caravita” şi „Business Estate Investments” a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul spălării de bani care a cauzat prejudicii în proporţii deosebit de mari Băncii de Economii. Sentinţa a fost pronunţată astăzi de Judecătoria Buiucani, informează NOI.md.

Prin aceeași sentință, instanța a admis cererea înaintată de Banca de Economii, pentru încasarea de la Ion Rusu şi cele două companii a sumei de 2,7 milioane euro în beneficiul instituției bancare. Sentinţa este cu drept de apel în termen de 15 zile.

În cadrul şedinţelor de judecată, inculpatul Ion Rusu a recunoscut că, avînd intenţia de a camufla provenienţa a aproximativ 2,8 milioane de euro sustrași de la BEM, a efectuat tranzacţii fictive cu alte companii în vederea rambursării mijloacelor financiare creditate. Schemele prin intermediul cărora au fost spălaţi banii au vizat zeci de firme autohtone, dar şi din zona off-shore. În una dintre şedinţe, Ion Rusu a declarat că beneficiarul companiilor menţionate este Vlad Filat, învinuit într-un alt dosar de corupere pasivă şi trafic de influenţă.

În prezent, în gestiunea procurorilor se află încă două cauze penale ce vizează delapidările din sectorul financiar bancar, iar 18 dosare privind acordarea creditelor neperformante de către cele 3 bănci au fost remise anterior în judecată şi se află la diferite faze de examinare judiciară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?