X 
Transnistria stiri: 1398
Preşedintele stiri: 4044

Leancă: Nu vom vota un guvern împreună cu PCRM

5 noi. 2015,, 13:11   Puterea
5514 9

Leancă: Nu vom vota un guvern împreună cu PCRM
Foto: digi24.ro

Decizia liberal-democraților de a se retrage în opoziție este una pripită, emoțională, care nu se bazează pe o analiză riguroasă a situației din țară. Astfel a comentat liderul Partidului Popular European, Iurie Leancă, refuzul PLDM de a participa la formarea unei noi coaliții de guvernare, informează NOI.md.

Politicianul și-a exprimat speranța că decizia liberal-democraților va fi revăzută în viitorul apropiat, întrucît, spune el, fiecare deputat proeuropean are obligația să participe la negocieri.

„Sînt convins că deputații din grupul PLDM vor analiza și vor înțelege că interesul național ne cheamă să inițiem aceste discuții. 55 de deputați din trei partide proeuropene au primit acest mandat din partea societății. În baza acestui vot sînt convins că avem datoria să constituim o nouă majoritate”, a menționat Leancă.

Totodată, deputatul a precizat că grupul parlamentar pe care îl conduce nu va vota alături de PCRM învestirea unui nou guvern. „Nu văd motive să cred că comuniștii și-au schimbat năravul. Nu cred că putem găsi abordări comune pe probleme strategice care țin de viitorul Republicii Moldova. Nici nu vreau să examinez alte opțiuni. Unica soluție viabilă funcțională pe care o avem astăzi este cu colegii din PLDM, PD și PL”, adăugat Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?