X 
Transnistria stiri: 1441
Preşedintele stiri: 4051

Parlamentarii se învinuiesc reciproc de blocarea constituirii alianţei de guvernământ

5 noi. 2015,, 10:00  
5055 8
Депутаты обвиняют друг друга в блокировании создания правящего альянса
Foto: ipn.md
Decizia PLDM de se retrage în opoziţie este un act de iresponsabilitate şi laşitate. Această decizie este provocată de faptul că PDM, partener de AIE 3, a votat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleţ şi astfel a fost încălcat graf Acordul de constituire a fostei alianţe de guvernământ. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN.

Vicepreşedintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, deşi consideră gestul liberal-democraţilor drept unul de „o mare iresponsabilitate”, totuşi, aşteaptă ca aceştia să se răzgândească. „Este o mare iresponsabilitate ca să te retragi în prag de iarnă, lăsând ţara în aşa o criză. Apelez la cei din PLDM să revină, suntem gata şi îi aşteptăm la masa de negocieri. În Republica Moldova coaliţiile nu sunt doar politice, dar şi geopolitice”, a declarat fruntaşul liberal.

Deputatul PDM Sergiu Sîrbu, care la fel a calificat refuzul PLDM drept „o decizie de laşitate”, a precizat că vor continua discuţiile cu PCRM. „Sperăm să avem discuții cu fracțiunea comuniștilor, care ne-au surprins plăcut, după ce s-au debarasat de acel grup de radicali. Am speranţa că săptămâna viitoare vom avea o alianţă de guvernare şi un guvern. Un partid de stânga nu este numaidecât anti-european, la fel cum şi un partid de dreapta nu este prin definiţie pro-european. Să luăm, de exemplu, stânga socialistă din Europa, care se plasează pe locul doi după numărul de mandate deţinute în Parlamentul European”, a spus democratul.

Vadim Pistrinciuc, vicepreşedinte al PLDM, a recunoscut, într-o intervenţie telefonică, că deşi decizia de retragere în opoziţie a fost votată de majoritatea membrilor Consiliului politic naţional al partidului, au fost şi voturi împotrivă. „Motivul principal a fost că PDM a votat împreună cu comuniştii şi socialiştii demisia Guvernului. Această demisie nemotivată a provocat ruperea Acordului de constituire a AIE-3”, a declarat liberal-democratul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?