X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

O locuință cucuteniană, în curtea Muzeului de Istorie din capitală

29 oct. 2015,, 18:00   Societate
4023 0

O locuință cucuteniană, în curtea Muzeului de Istorie din capitală
Foto: facebook.com

Construită în anul 2014, reamenajată în anul curent, o locuință cucuteniană atrage privirile vizitatorilor Muzeului Național de Istorie deja de doi ani. NOI.md a aflat de la lucrătorii muzeului cine sînt autorii locuinței și cu ce ocazie se află aceasta la Chișinău.

Mariana Vasilache, cercetător științific din cadrul Sectorului arheologie și istoria veche, ne-a spus că autorii acestui proiect sînt Eugen Mistreanu, Livia Sîrbu și Mariana Sîrbu. Această căsuță a fost construită pe teritoriul Muzeului în anul 2014, cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor și Nopții Muzeelor. Pe parcursul zilei și nopții de 17 mai 2014, în interiorul acesteia s-au desfășurat un șir de activități dedicate Zilei Internaționale a Muzeelor.

„În anul 2014 a fost construită doar carcasa și a fost amenajat interiorul. Anul acesta noi am pictat-o. S-au folosit elemente de pe vasele cucuteniene, motive ce se regăseau și pe casele acestei civilizații. Am decis să arătăm publicului că aceste case erau nu numai date cu lut, dar mai erau și pictate”, a afirmat Mariana Vasilache.

Autorii proiectului susțin că preconizează ca în fiecare an să adauge cîte un element nou pe această locuință cucuteniană. Deocamdată nu se știe cît timp se va mai afla căsuța pe teritoriul Muzeului, un lucru însă este cert – ea merită a fi vizitată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?