Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Zece braconieri prinși în zona de frontieră, în zilele de odihnă (FOTO)

26 oct. 2015,, 15:30   Societate
3136 0
Пограничники задержали 10 рыбаков - браконьеров (ФОТО)
Foto: border.gov.md
Angajații Poliției de Frontieră au documentat 10 persoane care desfășurau activități de pescuit ilegal în zona de frontieră. Acestea fie nu aveau aviz prealabil, fie nu dețineau acte de identitate, fie pescuiau cu unelte interzise de lege, relatează NOI.md.

Șapte dintre contravenienți au fost depistați de inspectorii Sectorului Poliției de Frontieră Tudora în conlucrare cu reprezentanții Inspecției Ecologice Ștefan Vodă. În primul caz este vorba despre cinci locuitori ai orașului Bender, care reușiseră să prindă 60 kg de pește în rîul Nistru, ceea ce depășește cantitatea de pește admisibilă de pescuit de către o persoană pe timp de o zi. Pentru încălcarea regimului de frontieră, ei s-au ales cu amenzi în mărime de 10 u.c.

În cea de-a doua reținere, pe malul Nistrului, doi moldoveni pescuiau în lipsa permisului de pescuit și înștiințării prealabile a polițiștilor de frontieră. Și în cazul dat, pentru sfidarea legislației frontaliere, persoanelor le-au fost aplicate amenzi de cîte 10 u.c. fiecare.

Trei bărbați care pescuiau pe rîul Prut au fost depistați de către inspectorii Sectorului Poliției de Frontieră Brînza, în urma unor acțiuni desfășurate pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de responsabilitate. Două bărci, 30 de metri de plasă, o undiță electrică şi un acumulator, găsite la ei, au fost ridicate și transmise, conform competențelor, Serviciului Piscicol, în vederea continuări cercetărilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?